První kolo OIP 2013

Téměř stovka jednotlivců se zúčastnila prvního letošního kola OIP. Závody provázelo příjemné, občas větrné počasí. Byla vidět řada zajímavých výkonů, závody se obešly bez vážnějšího zranění. Pořadatele trochu zlobila časomíra, a tak došlo na trati 200 m i na ruční měření. Tím došlo asi k půlhodinovému zpoždění oproti předpokládanému časovému plánu.

U Masters kategorie byl poprvé vyzkoušen model využívaných u veteránské atletiky, kdy dosažený čas byl přepočítán dle věkového koeficientu a teprve poté bylo podle přepočítaných časů stanoveno pořadí prvních pěti závodníků starších 30 let. Jak to dopadlo, se můžete dočíst právě ve výsledcích. Hlavní seniorskou kategorii vyhrál, a to na krátkých i dlouhých tratích, český reprezentant Richard Kudělásek z Bruslárna.cz, v ženách krátké tratě ovládla Eva Šodková z Tempish inline teamu a závod na 10 km, respektive pětku (holky se dohodly na zkrácení tratě), ovládla Nicol Hlůšková z BOJ Žďár nad Sázavou.

Nyní pořadatele čeká vyhodnocení závodu a věcí kolem organizace a ihned příprava 2. kola OIP, jehož součástí bude i dvoudenní Mistrovství ČR. Proto sledujte web ssco.cz. Budeme zde poskytovat informace k datu 11.-12.05., kdy se MČR koná a budeme zodpovídat Vaše dotazy k mistrovskému závodu. Jeden z prvních dotazů, které jsme zaznamenali, souvisel s tím, jak se MČR pojede, jestli v sobotu OIP a v neděli MČR, nebo to bude souběžně. OIP a MČR tedy bude jeden závod! OIP se mohou zúčastnit například i závodníci ze zahraničí. V rámci vyhodnocení závodu se vyhodnotí i MČR. Mistrem, vícemistrem a druhým vícemistrem ČR se mohou ovšem stát jen závodníci z ČR a s licencí ČSKB. První den se pojede jedna krátká trať a jedna dlouhá trať a podle všeho rozjížďky na 500 m. Druhý den pak druhá krátká trať (semifinálové a finálové jízdy) a druhá dlouhá trať. Více na oip.ssco.cz.

Fotky Michala Zelinky z této akce můžete vidět ZDE.