WIC Ostrava

Datum akce
Místo konání
Ostrava

Ostrava opět bude centrem světového inline bruslení

Již pošesté bude Ostrava ve dnech 20. – 21. června hostitelem největšího světového svátku inline bruslení – finálového závodu série World Inline Cup 2014. Bohatý program začne v pátek 20. června Večerní jízdou za hudebním autem na uzavřené Hlavní třídě v Ostravě - Porubě, trati Světového poháru. Vloni si tohoto volného pohodového bruslení užilo více než 2000 bruslařů.
 
Závod série World Inline Cup je součástí tradiční LifeInLine Tour, sobota 21. června tedy bude patřit vedle světových elitních jezdců také inline bruslařům všech věkových i výkonnostních kategorií; od dopoledne budou připraveny dětské závody na 1 a 3 km, oddělené hobby a open závody na 10 km a vrcholem samozřejmě bude závod Světového poháru na trati 33,5 km, který odstartuje ve 14 hodin. Oproti minulým rokům bude závod mužů i žen společný, muži odstartují hned 4 minuty po ženách.
 
Do Ostravy je již přihlášen Usain Bolt mezi inline bruslaři, několikanásobný mistr světa a vítěz SP Yann Guyader z Francie, který v Ostravě, kde bude startovat počtvrté, zvítězil v letech 2010 a 2013. Proti Guyaderovi a další světovým esům se postaví kompletní Czech National Team ve složení Michal Prokop, Ondřej Suchý, Matěj Pravda, Matěj Krupka, Šimon Pravda, Petr Hargaš, Filip Adlt a Martin Kuchař. 
 
V závodě žen se diváci mohou těšit zejména na souboj obhájkyně prvenství Kateřiny Novotné, olympioničky startující v barvách Českého národního týmu, s Nicole Begg z Nového Zélandu. Startovní listina se pozvolně plní a definitivní podobu bude mít po předchozím závodě Světového poháru ve francouzském Dijonu.

Veškeré informace o ostravské akci a online přihláškový formulář najdete na www.lifeinline.cz