Jaký byl Brno Circuit Inline 2012

V neděli 14. října proběhl na Masarykově okruhu v Brně už čtvrtý ročník vytrvalostního závodu týmů na inline bruslích, BCI 2012. Díky pěknému počasí si letos přišlo zabruslit na okruh také několik stovek rekreačních bruslařů, kteří využili volného bruslení před závodem a projeli si brněnský okruh v celé délce.
V samotném závodě startovalo téměř 50 týmů v sedmi kategoriích. Závodu předcházela jízda pro veřejnost, kdy byl otevřený okruh v celé délce, které se zúčastnilo cca 150 bruslařů. Přijelo i několik zahraničních týmů (ze Slovenska, Polska a Švýcarska).


Při neúčasti loňských vítězů zvítězil v absolutním pořadí tým KSBM Praha, který zlepšil dosavadní rekord v ujeté vzdálenosti na 157 km (29 kol). V kategorii jednotlivců obhájil loňské prvenství polský vytrvalec Damian Ciborowski, který najel neuvěřitelných 135 km. Novou kategorii dvojic ovládli zástupci pořádajícího klubu Fila Black Ice, Sebastien Briešťanský a Samuel Doval. Zajímavá byla rovněž kategorie firem, kde nakonec zvítězil slovenský tým ZVJS.


Závod, inspirovaný legendární akcí ve francouzském Le Mans, kde se jezdí tradiční čtyřiadvacetihodinovka, byl odstartován v 11 hodin a na okruhu se kroužilo 5 hodin. Proti Francii se to může zdát málo, ale profil brněnského okruhu je pro bruslaře extrémně náročný. Převýšení trati opět dokázalo zamíchat pořadím ve všech kategoriích.

„Myslím, že letošní ročník se vydařil, viděl jsem odjíždět mnoho spokojených bruslařů – a to byl náš hlavní cíl. Snažíme se vybudovat tradici a uvítali bychom i větší zájem ze strany médií, protože zájem veřejnosti o inline bruslení je velký a tato akce na brněnském okruhu je výjimečná - žádná podobná akce ve střední Evropě není,“ řekl Michal Hrazdíra, předseda pořádajícího brněnského klubu Black Ice.
Podrobné výsledky jsou k dispozici ZDE.