Brno Circuit Inline na Masarykově okruhu potřetí

Třetí ročník vytrvalostního závodu týmů na inline bruslích se uskuteční v neděli 16. října na Masarykově okruhu v Brně. Zatímco všechny ostatní víkendy okruh ovládá burácení motorů a pach benzínu, tentokrát to bude jiné. Pětičlenné týmy se utkají s náročným profilem trati v pětihodinovém závodě jen za pomoci vlastní síly a vůle. Závod se jede v celé délce Masarykova okruhu, který měří 5 403 m a předchází mu zahřívací kolo otevřené i pro příchozí, kteří závodit nebudou.

Je to tradičně jediný okamžik v roce, kdy je možné projet si na bruslích okruh celý. A stojí to opravdu za to, jeho povrch dosahuje výjimečné kvality, a díky šířce 15 metrů a náročnému profilu je to mimořádný zážitek. Kdy jindy se dostanete přímo na dráhu jednoho z nejlepších závodních okruhů světa? Týmy jedou štafetovým způsobem, pro otrlejší je vypsána i kategorie jednotlivců. Nejedou však jen zkušení závodníci, akce nabízí i zajímavou možností jak spáchat netradiční teambuilding na bruslích – soutěží se i v kategorii firem.

„Inspirovali jsme se legendárním závodem ve francouzském Le Mans, kde jezdí tradiční čtyřiadvacetihodinovku stovky týmů z celého světa čistě pro radost a kvůli neopakovatelné atmosféře. Náš závod je sice kratší, ale přesto svého druhu jediný ve střední Evropě. Předchozí ročníky se setkaly s úspěchem, přestože nepřálo počasí, foukalo a byla zima. Doufám, že letos bude počasí lepší a účast ještě větší,“ řekl Michal Hrazdíra, předseda pořádajícího brněnského klubu Black Ice.

Událost na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=253253811381020