Ve dne vidím, v noci svítím - 2. ročník

Datum akce
Místo konání
Brno, ZŠ Horácké náměstí 13
Země
Česká republika

Centrum AMAVET-Junior Brno zve na druhý ročník akce Ve dne vidím, v noci svítím

Jízda na kole patří k oblíbeným způsobům cestování, smysluplnému trávení volného času i k činnostem vhodným pro podporu našeho zdraví a vitality. Neuplyne den, abychom neviděli cyklisty na silnicích nebo cyklostezkách. Ale jak je tomu v noci? Abychom se mohli na kole pohybovat i za šera, v noci nebo jinak ztížených podmínkách, kdy dostatečně dobře nevidíme na své bezprostřední i vzdálenější okolí, musíme se sami postarat o to, abychom tuto překážku odstranili. A to zajištěním osvětlení kola za pomoci aktivního osvětlení a pasivní reflexivity. Chcete-li si vyzkoušet, jak by taková jízda mohla vypadat, přijďte za námi na dopravní hřiště na Horáckém náměstí 13 a
natrénujte si, jak si počínat ve skutečném silničním prostředí při jízdě pouze s použitím osvětlení kola, případně veřejného osvětlení.

Kdy? V pondělí 13. listopadu v době od 17:00 do 18:30 hod.

Kde? Dopravní hřiště při ZŠ Horácké náměstí 13 (zadní vchod školy - směrem od parkoviště u jídelny)

Akce je zdarma

Zapojit se do akce můžete s vlastním, vybaveným jízdním kolem nebo koloběžkou, případně si své kolo dovybavit. K dispozici budou reflexní pásky, reflexní tyčinky do paprsků kol a aktivní osvětlení. Výbavu si potom můžete ponechat jako dárek od BESIPu s cílem přispět k lepší viditelnosti účastníků provozu. Kolo si lze také zapůjčit přímo na akci od nás. V takovém případě je lepší se nahlásit předem, jelikož počet kol bude omezen.

Objednání nebo dodatečné informace na tel. č. 774 432 504 nebo rapouch@amavet.org.


Těšíme se na Vás
Tým AMAVET