Blansko v příštím roce slibuje okruh pro inline

Město Blansko do příští letní sezony slibuje, že prodlouží své cyklostezky. Přibude nový úsek, který spojí po nábřeží řeky Svitavy jih města s jeho centrem a na Sportovním ostrově bude dokončen okruh, jenž využijí hlavně in-line bruslaři. Dostavěna bude i stezka z Blanska do 1,5 kilometru vzdálené obce Ráječko. ČTK to řekl místostarosta Blanska Jiří Crha (ODS). "V příštím roce by tak měla být téměř hotova páteřní část cyklotrasy, která protne město od jihu k severu," uvedl.

Asi kilometr dlouhý nový úsek stezky spojí prostor u hlavního autobusového nádraží na jihu města se zeleným prostranstvím, na němž je umístěno torzo historického Ježkova mostu. Tento úsek přijde na 5,5 milionu korun, přičemž 80 procent zaplatí EU. Od mostu se pak napojí tato nová stezka na současnou, vedoucí nábřežím Svitavy na Sportovní ostrov a končící u Salmova jezu. V budoucnu bude nutné postavit úsek cyklostezky od jezu na řece Svitavě až do zóny Vojánky na severním okraji města.

V uplynulých dnech byla dokončena 350 metrů dlouhá stezka z Vojánek směrem na Ráječko. Přišla na 1,2 milionu korun. Většinu nákladů uhradil stát. Do léta vznikne druhá polovina této stezky, kterou je nutné dostavět na katastrálním území Ráječka. Náklady na tento projekt se odhadují na 1,5 milionu korun a také jejich větší část uhradí stát formou dotací na rozvoj infrastruktury.

Další informace o stezkách kolem Blanska najdete také zde: http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/blanensti-rozsiri-sve-cyklostez…