Jediný závod světového poháru v ČR už tento víkend...

... a zúčastnit se ho můžete i vy! Stačí přijet 18. června na závod seriálu World Inline Cup v Ostravě-Porubě.

Přihlášena v předstihu je už „stará známá“ Nicole Begg z Nového Zélandu, loni v Ostravě druhá za fenomenální Kolumbijkou Cecilií Baenou. Bruslit začala už ve věku dva a půl roku (!), první zlato z mistrovství světa získala v roce 2006, kdy v Koreji vybojovala kompletní medailový set: získala vedle zlaté medaile i stříbrnou a bronzovou.  Jezdí za tým X-techMPC-International.

V Ostravě se premiérově představí i její stájový kolega a krajan Peter Michael, několikanásobný mistr Nového Zélandu na maratonských tratích i na dráze, bronzový na trati 20 km na mistrovství světa 2009 v Číně.

Přihlášeni do Ostravy jsou i Venezuelané Alexander Jose Bastidas a Alfredo Leon Moreno, Estonci Kaur Meressaar a Jaanus Ritson, všichni jezdí za stáj Uus Maa/Rollerblade Estonia.

V dresech jihoamerického klubu Mix Super Ação se na atraktivní trati v Ostravě-Porubě představí Brazilci Edson Oliveirade Almeida, Eder Lopes Moraes, Mauro Cesar Pareschi a Kolumbijec Pablo Esteban Santamaria.

Podle informací Hinnerka Femerlinga, výkonného šéfa seriálu WIC, budou další přihlášky do Ostravy následovat, přijet by měly prakticky všechny týmy s licencí WIC.

Organizátoři z LifeInLine Teamu nyní také pravidelně komunikují s Indickou federací in-line bruslení, která projevila zájem o start reprezentantů Indie v Ostravě. Momentálně se řeší víza indických bruslařů s ambasádou ČR v Dillí.

Ostrava už potřetí v řadě nabídne vrcholnou možnost konfrontace českých a slovenských in-linerů se světovou elitou. Už v pátek 17. června od 20:30 hodin bude mít každý bruslař možnost se projet s nejlepšími světovými jezdci na uzavřené trati na Hlavní třídě. V sobotu 18. června bude od 10:30 hodin odstartován tradiční program Chance LifeInLine Tour, tedy závody na tratích 1, 3, 5, 10 km, štafety, volné bruslení a pak již závody WIC na 33 km, stejně jako v minulých letech otevřené i pro výkonnostní bruslaře.