Jaký byl Bratislavský maraton 2011

Datum akce

Šestý ročník Bratislavského maratonu proběhl v neděli 27.3.2011 a součástí akce byla tradičně také kategorie inline.

Tentokrát se jelo na značně pozměněné trati, která se vyhnula nejhoršímu úseku kolem "betonárky", ale byla celkově kratší, měřila jen kolem 17 km, takže o půlmaratonu nemůže být řeči. Stejně tak - bude-li mít někdo z účastníků zájem - nebude možné si porovnat výsledek s časem z předchozích ročníků. To však není zásadní problém, koneckonců trasa inline se zde neměnila poprvé. Stejně jako v prvním ročníku byla zpestřená přejezdem travnatého pásu, pamětníci si to jistě snadno vybaví :-)

Teplota 2 stupně nad nulou asi nebyla úplně ideální, ale nepršelo, což bylo fajn, protože to hodně dlouho na déšť vypadalo. Počasí se nakonec umoudřilo a závod byl příjemným úvodem do letošní sezóny. Zvítězil u nás dobře známý Francouz Mathieu Grandgirard z týmu Rollerblade Austria, mezi ženami téměř tradičně Renata Karabová z Košic. Podrobné výsledky se doufám časem objeví na stránkách akce.

Pár fotek z akce naleznete zde.

Závod probíhal tak trochu ve stínu hlavních běžeckých akcí, ale buďme rádi aspoň za to. Bratislavský marathon je viditelně rok od roku větší, je to ambiciózní akce. Zřejmě v hlavním městě Slovenska těžce nesou konkurenci z Košic, jejíž tradici ovšem doženou jen stěží.