V Brně pojede o titul i Kateřina Novotná

V Brně se v neděli 20. června bude bojovat o tituly mistrů České republiky v in-line bruslení na trati půlmaratonu. Šampionát se pojede se v rámci největšího středoevropského seriálu závodů LIGLASS LifeInLine Tour 2010.

V závodě žen bude jednoznačnou favoritkou úřadující mistryně Evropy v short tracku Kateřina Novotná (KSB Benátky nad Jizerou), která se po ZOH ve Vancouveru opět věnuje in-line bruslení. Titul mistryně ČR v půlmaratonu bude obhajovat Markéta Žďárková (BK Powerslide Náchod). Chybět bude vítězka posledních dvou závodů LIL Tour a nejlepší Slovenka Renáta Karabová (RK Inline Center X-tech), která dala přednost závodu SP v Bielu.

V závodě mužů svedou souboj o titul aktuálně nejlepší čeští reprezentanti Ondřej Suchý a Matěj Krupka (oba BZK Slavia Praha), kteří se v minulých dnech stali mistry ČR na dlouhé a krátké dráze. V roli obhájce titulu pojede Krupka. Přihlášen je i nejlepší Maďar Robin Ipach (TDKE Tatabánya), který vyhrál poslední závod LIGLASS LifeInLine Tour v Michalovcích, na startu se objeví tradičně výborní Poláci, přihlášeni jsou závodníci ze Slovenska a Ruska, očekává se i účast bruslařů z Rakouska a dalších zemí.

Závodit se bude na zajímavém 3300 m dlouhém okruhu bez protisměrných otáček v Průmyslové zóně v Brně-Slatině v neděli 20. června, program začíná v 10:30 hodin dětskými závody, od 12 do 13 hodin si může každý vyzkoušet mistrovskou trať při volné vyjížďce a ve 13:00 startuje závod na 10 km pro hobby jezdce. Open mistrovství ČR odstartuje ve 14:30 hodin. Už v sobotu se na trati ve Slatině koná od 19:30 volná večerní vyjížďka.