Výsledky InLine CUPu 2010 v Praze

Odhadem 1300 příchozích a 200 závodníků se v sobotu projelo po nově vybudovaném úseku dálnice mezi Vestcem a tunelem na Lahovický most u Prahy. Absolutně hladký povrch auty dosud nedotčeného obchvatu Prahy si bruslaři pochvalovali. „Byl to perfektní, rychlý závod. Pokud by byla možnost uspořádat podobné závody znovu, budu rád,“ řekl jeden z vítězů Jakub Makalouš.

Také počasí bylo sportovcům nakloněno, i když pořadatelé trávící celý den na sluníčku si trochu posteskli, že mohlo být i o nějaký ten stupínek chladněji. „Pěkně vydrželo až do večera, kdy nám lehký deštík zhruba v půl v deváté večer pomohl akci ukončit,“ uvedl Martin Dvořák z pořádající agentury Sportgroup.cz.

Pražský okruh OPEN byl závodem zařazeným do Českomoravského poháru v inline bruslení. Na trati 10 km vyhrál Jakub Makalouš z Bootcamps K2 v čase 17:19.7. Těsně za ním si dojel pro druhé místo Václav Urban. Mezi ženami se o prvenství na desítce popraly Monika Tyrová jezdící za Gigasport ISC team (čas 20:39.2) a o desetinku pomalejší Jana Litvová z týmu Bruslárna.cz.

V půlmaratonském závodě vybojoval první místo v čase 34:15.7 Jan Pecka z klubu KBS Liberec. „Tento jezdec je skutečně letos ve formě a dovolím si tipnout, že bude absolutním vítězem poháru,“ odhaduje Martin Dvořák. Ve formě je také Bob Němeček, který obhájil druhou příčku. Na první příčce výsledkové listiny žen pak skončila Veronika Poustková (39:17.3) z Fastum Gel - inlinesport.cz před Karolínou Novákovou (Gigasport ISC team, 39:17.3).

Pro zájemce přikládáme odkaz na kompletní výsledky 4. kola InLine CUPu 2010 a odkaz na článek a video na iDNES.cz z této akce.

InLine CUP 2010 Praha, Foto: Sportgroup.cz InLine CUP 2010 Praha, Foto: Sportgroup.cz InLine CUP 2010 Praha, Foto: Sportgroup.cz

Foto: Sportgroup.cz