Kolumbijská hvězda míří do Ostravy

Do Ostravy na třetí závod největšího středoevropského seriálu v in-line bruslení LIGLASS LifeInLine Tour, který je i součástí Světového poháru, míří opět jedna z největších sportovních hvězd Cecilia Baena. V rodné Kolumbii jí v popularitě u fanoušků mohou konkurovat pouze fotbalisté. Letos obhajuje celkové prvenství ve Světovém poháru a k tomu potřebuje bodovat i v Ostravě. Už si zarezervovala ubytování v místním hotelu Park Inn.

„Je to opravdu velká hvězda. Když se objeví v Bogotě na letišti, vždy je kolem ní hrozen televizních štábů a fotografů. Je zvána do televizních talk show, její popularita je srovnatelná s oblibou hokejisty Jaromíra Jágra nebo fotbalisty Petra Čecha v Česku. In-line bruslení je v Kolumbii druhým nejpopulárnějším sportem za fotbalem,“ prozrazuje šéf seriálu World Inline Cup Markus Ott ze Švýcarska.

Sympatická drobná kráska Cecilia Baena, celým jménem Cecilia Margarita Baena Guzmán, startovala v Ostravě-Porubě už loni. „Trať je skvělá a nadchli mě místní diváci, kteří vytvořili výbornou atmosféru,“ pochvalovala si po závodě, v němž neodolala taktice silného argentinsko-kolumbijského tria v dresu Bont Wheels a obsadila čtvrté místo.

Cecilia Baena, přezdívaná Chechi, se narodila v roce 1986 v kolumbijské Cartageně. Jezdí za Powerslide Matter World Team, je šestinásobnou mistryní světa a má 18 titulů mistryně světa v kategorii juniorek. Závod žen na 33 km na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě startuje 30. května ve 14:30 hodin, ale program začíná už v 10:30 dětskými závody. Ve 12:00 startuje hodina volného ježdění a hobíci si mohou vyzkoušet trať Světového poháru při Fitness Desítce, která startuje ve 13 hodin. Už v soboru 29. května si každý může vyzkoušet trať SP od 20:30 hodin při večerní jízdě na Hlavní třídě. Informace najdete na www.lifeinline.cz.

–Tisková zpráva LifeInLine–