Šestý ročník LifeInLine Tour začíná již tento víkend

Největší středoevropský seriál v in-line bruslení LifeInLine Tour vstupuje v neděli 16. května v Praze do šestého ročníku s novým titulárním sponzorem. Tím se stává přední společnost v oblasti fotovoltaického průmyslu LIGLASS, a.s., která vystřídala firmu Nestlé. Seriál LIGLASS LifeInLine Tour bude mít letos jedenáct dílů a začne 16. května v Praze na tradiční trati na Rohanském nábřeží. České závody se opět pojedou o body do oficiálního Českého poháru a závod v Ostravě bude 30. května svátkem všech bruslařů – již podruhé bude součástí Světového poháru WIC.

Do Ostravy se přesune světová elita z korejského Incheonu a pokračovat bude ve španělské Pamploně. Prvenství v SP obhajují Kolumbijci Cecilia Buena a Diego Rosero - oba startovali loni i v Ostravě, kde zvítězili Kolumbijka Kelly Martinez a Ital Luca Saggiorato.

Prvenství v Českém poháru budou letos obhajovat slovenští reprezentanti Milan Križan a Renáta Karabová, která vyhrála loni i v seriálovém pořadí LifeInLine Tour společně s Petrem Lochmanem – ten ale po svém triumfu oznámil konec kariéry.

„Jsme rádi, že jsme se stali partnery seriálu, který si během pěti let vybudoval skvělé jméno v bruslařském světě. Spojuje nás zodpovědný přístup k přírodě a zdraví; bruslaři nezatěžují svou aktivitou, na rozdíl od motoristických sportů, životní prostředí. A stejně tak přeměna sluneční energie v elektrickou je ekologicky čistá, neprodukuje žádný toxický odpad, plyn, popílek ani hluk,“ uvedl předseda představenstva společnosti LIGLASS, a.s., Michael Smelík, jehož společnost se specializuje na malou fotovoltaiku, tedy na instalaci střešních solárních systémů na rodinných domech a jiných objektech.

V loňském roce v seriálu startovalo přes 8500 závodníků všech věkových kategorií a i letos má seriál LIGLASS LifeInLine Tour ambici být největším středoevropským rodinným festivalem a symbiózou vrcholového, výkonnostního i fitness in-line bruslení.

– Tisková zpráva LIGLASS LifeInLine –