Iguana přebírá pořadatelství Swiss Inline Cupu

Poté co byl v roce 2008 za podivuhodných okolností z čela organizačního týmu Swiss Inline Cupu sesazen Coni Altherr, jeho zakladatel a úspěšný pořadatel v čele firmy IGUANA, úroveň zajištění Swiss Inline Cupu i World Inline Cupu klesá. Kroky nového managementu, spoluprace s markentigovými firmami exotických jmen, nárust personálu, nové neodzkoušené koncepty, mizerná pozornost webovým stránkám i všudypřítomná samochvála vedly k přerušení smluv s nejdůležitějšími sponsory, ke ztrátě zájmu samotných bruslařů a ve výsledku k finančním problémům velkého rozsahu.

V současné době situace vrcholí. Podrobnosti o aktuálním stavu přináší oznámení na webových stránkách Swiss Inline Cupu ze dne 20.4.2010 (výtažek):

Iguana přebírá organizaci a provedení Swiss-Inline-Cup
Zdroj: Swiss Inline Cup

Die IGUANA Marketing AG (IGUANA), vlastník práv největších sérií inline závodů SWISS- a WORLD INLINE CUP, přebírá zpět organizaci závodů ve Švýcarsku od Promoter Event-e-Motion AG.

...následuje stručný výpis uspěchů z posledních let...

Už koncem loňského roku se bohužel ukázalo, že Event-e-Motion AG nedokázala plnit nejrůznější smluvní dohody. Problémy finančního charakteru spolu s velkým zpožděním v přípravě závodní sezóny 2010 nakonec vedly k tomu, že se Iguana po intenzivních jednáních rozhodla stávající smlouvu se švýcarskou agenturou zrušit.

V důsledku vzniklé situace musíme závodníkům i dlouholetým partnerům SIC oznámit, že v současné době není řada již vypsaných závodů letošní sezóny, které spadaly pod Promoter Event-e-Motion AG, organizačně zajištěna a je téměř jisté, že kalendář akcí bude zredukován.

Společnost IGUANA se proto rozhodla, že z těchto problematických závodů zorganizuje společně s místními organizátory a lokálními partnery zorganizuje minimálně 2 (m.j. WIC/SIC Bern a Biel). Pro eventuelní uskutečnění dalších plánovaných akcí se v současné době stále hledají možná řešení, přičemž lze již dnes z jistotou říci, že závody "Sursee" a "Engadin (Sv. Mořic)" se v roce 2010 konat nebudou.

...následuje politování nad vzniklou situací a pevné odhodlání v budoucnosti vše napravit, zhruba ve stejném stylu jako zprávy posledních dvou let...

Ing. Jaromír Běleš
Švýcarsko