Jaký byl Brno Circuit Inline 2011

Datum akce

V neděli 16. října proběhl na Masarykově okruhu v Brně třetí ročník vytrvalostního závodu týmů na inline bruslích. Možná i díky pěknému počasí se letos zúčastnil rekordní počet týmů, kromě toho si přišla řada rekreačních bruslařů projet zahřívací kolo, aby si užili okruh v celé délce. Celková účast přesáhla 300 bruslařů, čímž se tato akce zařadila k největším inline podnikům u nás. Zúčastnilo se jí i několik zahraničních týmů z Polska a Slovenska. Na trati se objevil i Adam Adlt, letošní medailista z ME v inline rychlobruslení.

Závod, inspirovaný legendární akcí ve francouzském Le Mans, kde se jezdí tradiční čtyřiadvacetihodinovka, byl odstartován v 11 hodin a na okruhu se kroužilo 5 hodin. Proti Francii se to může zdát málo, ale profil brněnského okruhu je pro bruslaře extrémně náročný. Převýšení trati opět dokázalo zamíchat pořadím ve všech kategoriích. Stupně vítězů letos ovládli především závodníci klubu ISC Praha, kteří zvítězili nejen v absolutním pořadí, ale rovněž v kategorii veteránů (nad 40 let) a kategorii jednotlivci ženy (Tereza Klimešová). V kategorii jednotlivců mužů zvítězil závodník z Polska, Damien Ciborowski. Zajímavá byla rovněž kategorie firem, kde nakonec zvítězil slovenský tým z Ilavy.

Tým KSBM Praha letos překonal rekord okruhu, padla hranice 10 minut. Rekord zajel Matěj Krupka v čase 9:52, což znamená průměrnou rychlost těsně pod 33 km/h. Dosavadní rekord 10:01 zajel v loňském roce tým RB Austria.

„Myslím, že letošní ročník se velmi vydařil, viděl jsem odjíždět mnoho spokojených bruslařů - a to byl náš hlavní cíl. Přestože letos byly nějaké pády, obešly se bez zranění a účast byla opět o něco vyšší než v minulých letech. Je vidět, že zájem o akci stoupá a začíná si získávat i příznivce v zahraničí. Není divu, brněnský okruh je výjimečný a žádná podobná akce ve střední Evropě zkrátka není,“ řekl Michal Hrazdíra, předseda pořádajícího brněnského klubu Black Ice.

Výsledky a další informace o akci jsou k dispozici zde.

Fotografie z akce naleznete zde.