Jaký byl Brno Circuit Inline 2010

Datum akce

Druhý ročník týmového závodu na Masarykově okruhu v Brně proběhl v neděli 17. 10. 2010. O celý jeden den dříve než loni, a bylo to znát – počasí bruslařům přálo. Nepršelo, nesněžilo a teplota se vyšplhala až na 8 stupnů.

Na start se postavilo 33 týmů a 31 jednotlivců, což v součtu znamenalo účast celkem cca 200 bruslařů. K tradičním účastníkům patřili kromě domácích jezdců hlavně závodníci ze Slovenska, přijel i jeden polský tým a závodník z Německa. Na akci přišla i řada bruslařů, kteří se vlastního závodu nezúčastnili, ale chtěli si projet zahřívací kolo před závodem, které bylo přístupné pro všechny příchozí. Snad nelitovali, trať je sice náročná, ale pro bruslaře jedinečná – kde jinde najdete naprosto dokonalý povrch o šířce 15 metrů?

Vlastní závod byl odstartován v 11 hodin. Po hromadném startu, který doprovázel vůz Ferrari, se dalších pět hodin bojovalo nejen o místa na stupních vítězů, ale také s chladem i náročným profilem trati. Na špici se podle očekávání usadily mužské týmy složené ze známých jmen – Grandgirard, Ščepka, Lochman, Pecka a další. Slovensko-rakouský tým Rollerblade byl přece jen o něco rychlejší a po celou dobu závodu mírně zvyšoval svůj náskok. Přinejmenším ve dvou kategoriích (kategorie Ženy a Firmy) se však urputně bojovalo a pořadí na prvních místech bylo nejisté až do úplného závěru. Mezi firmami nakonec druhé místo těsně vybojoval tým Klimaservis Sůva, tým MPO skončil třetí. V kategorii žen se z vítězství radoval tým Slovak Fantastic Four, který v závěru využil zaváhání týmu Powerslide.cz. Také mezi veterány to bylo poměrně vyrovnané, týmy na prvním a druhém místě závod dokončily se shodným počtem kol.

Absolutní uznání si zasluhují všichni závodníci v kategoriích jednotlivců – řada z nich překonala hranici 100 km, včetně prvních dvou žen (!) První tři muži shodně ujeli 22 okruhů, což činí v součtu 119 km.

Předání cen vítězům se obětavě ujali (právě probíhalo koaliční jednání po volbách) stejně jako loni starosta Žebětína Vít Beran a městský zastupitel Jaroslav Suchý, patron inline bruslení v Brně. Následně se většina účastníků přesunula do místní restaurace, kde již bylo připraveno vyhlášení celkových výsledků Liglass LifeInLine Tour 2010 a Českého poháru v inline bruslení.

Akci natáčel štáb České televize, takže je pouze otázkou času, kdy se objeví reportáž v programu ČT 4 Sport. O přesném termínu budeme na tomto místě informovat.

Výsledky BCI 2010 naleznete zde.

Fotografie z akce jsou mj. ZDE. Chcete-li doplnit odkaz na svoje fotky, napište na info(at)brno-inline.cz, odkaz sem připojíme.