Jaké jsou brusle roku 2018?

Inline centrum v Praze hodnotilo letošní modely bruslí a už také zveřejnilo jeho výsledky ZDE. Je to celkem zajímavé, ale s některými z nich nemohu souhlasit. Pokusím se stručně vysvětlit proč.

Volba bruslí K2 Vo2 100 X Pro je pochopitelná, i když zejména z historických důvodů. Srovnatelných bruslí je dnes na trhu více a kvalita značky K2 - bohužel - upadá. Přesto tohle určitě nejsou špatné brusle, není však u nich možný žádný upgrade, bočně nýtovaný rám u této cenové kategorie je zkrátka nedostatečný.

Zřejmě setrvačností se na první místo dostaly také dámské brusle K2 Vo2 90 Boa W. To není dobrá volba, na prvním místě nemůže být model, který nemá klasické tkaničky. Systémy jako je "boa" máme u nás na servise každou chvíli, a je to vždy problematická a drahá oprava, někdy zcela nemožná. Rozlišuje pravou a levou botu, liší se také ročníkem, a když přihlédnu k tomu, že K2 zrušilo svoje zastoupení Points, které fungovalo velmi dobře, není ani kde brát náhradní díly. Systém boa a všechny podobné velmi nedoporučujeme a už vůbec ne na první místo v testu.

Co říci ke třem prvním místům bruslí Tempish? Máte-li tu možnost, obujte si ty brusle a potom je porovnejte např. s bruslemi Fila, které jsou na druhém místě. Uvidíte sami...